Idé katalog til praktisk- musiske værksteder i den almene undervisning

 

Faggruppe Mad og Livsstil Produkt og Design
Lejrskoler og overnatninger (min. 2 gange pr. år) Madplan, tilberedning, servering, rengøring, hygiejne, madproduktion Snitte, byggeri, produktion af værktøj, spinde, karte, væve, 
Idrætsuge (1 uge om året) Sundhed, ernæring, kost, hygiejne
Juletema (1 uge om året) Produktion af bagværk og mad, ernæring, kost, hygiejne Designe og sy kostumer, håndværksproduktion i form af brugsgenstande, dekorationer, værktøj, bygge kulisser, sy, strik, klip
Miniby Madlavning, bage, ernæring, kost, økonomi, indkøb, mængdeberegning, hygiejne, organisering af café, motion,  Designe, producere og sælge håndarbejdsprodukter så som: lys, skåle, beklædning, dukketøj etc.
Firmaprojekt Etablering af mini-firma; virksomhedsplanlægning, budget, cost/benefit, indkøb, mini-produktion, reklame, servering/præsentation, evaluering
Sommertema Produktion af bagværk og mad, ernæring, kost, hygiejne Designe og sy kostumer, håndværksproduktion i form af brugsgenstande, dekorationer, værktøj, bygge kulisser/scene, sy, strik, klip, installationer/designs
Lilleskolefestival Design og produktion af rekvisitter, kostumer, kulisser, installationer mm. til forestillinger og happenings
Matematik Indkøb, produktion, beregning, mængde, rummål, relevante begreber Byggeri, produktion af modeller, regneredskaber, brugsgenstande
Historie Historisk og kulturel madlavning, spisevaner, kroppens behov Historisk beklædning, kendskab til dragter, broderi, syning, materialer, produktion af værktøj, redskaber, udarbejde modeller
Natur/teknik Energi, kroppen, forbrænding, kost-kendskab, bålmad, bakterier Produktion af fuglehus, værktøj, naturstationer, dyrefælder, klimastation, vindmølle, raketter, drager, flyvemaskiner, energidrevne både, solceller
Idræt  Kost, motion, fysiologi, ernæring, BMI, muskelarbejde, forbrænding, kroppens hygiejne
Musik Producere fløjter, trommer og andre slaginstrumenter, redskaber til stomp mm.
Biologi Kroppens cellearbejde, bakterieudvikling/dyrkning, immunforsvar, vitaminer, mineraler, økologi, økosystemer, tilsætningsstoffer, blod, energiarbejde i kroppen etc. 
Kantine-kursus forarbejdning af råvarer, krydderier, væksthave, hygiejne, økologi, kroppens reaktion på sukker, god energi-mad, sund kost etc.